Week van de Pleegzorg

In de Week van de Pleegzorg, 30 oktober tot en met 6 november, waren er overal in het land activiteiten voor pleeggezinnen en bijeenkomsten van pleegoudernetwerken. Ook was er op veel plaatsen aandacht voor pleegzorg. Een overzicht van de activiteiten waar wij een bijdrage aan leverden of bij aanwezig waren, vind je op deze pagina.

Bedankkaart en -filmpje voor pleeggezinnen

Ieder pleeggezin kreeg een bedankkaart thuisgestuurd van Stichting Kinderpostzegels, Pleegzorg Nederland en de NVP. Want pleegouders zijn onmisbaar om kinderen die niet meer thuis kunnen wonen een fijn en veilig thuis te bieden. Bij deze nogmaals: pleegouders van Nederland, bedankt voor je liefdevolle inzet!

Bekijk via de button hieronder het bedankfilmpje dat bij de kaart hoort.

Interactieve lunch pleegoudernetwerk Weert

Het pleegoudernetwerk in Weert organiseerde een lunch voor pleegouders, samen met pleegzorgorganisatie Rubicon. Tijdens de lunch waren er verschillende sprekers, waaronder pleegzorgmanagers en -professionals, wethouders en pleegjongeren.

Pleegzorgdag in Gaia Zoo Kerkrade

Pleegzorgorganisaties Xonar, William Schrikker Pleegzorg en Scoor organiseerden een pleegzorgdag voor alle pleeggezinnen uit Zuid-Limburg in dierenpark Gaia Zoo. Meer dan 1.300 pleegouders en (pleeg)kinderen kwamen naar de dierentuin! De pleeggezinnen konden in de dierentuin niet alleen dieren uit alle windstreken zien, maar ook verschillende workshops volgen en mooie prijzen winnen in de loterij. Tientallen pleeggezinnen raadden bij onze stand naar het aantal kruidnoten in onze kruidnotenpot en we maakten kennis met veel pleegouders die even de tijd namen om hun mooie, inspirerende en indrukwekkende verhalen te delen.

Directeur Peter in talkshow FRITS!

Onze directeur Peter was te gast bij FRITS!, de talkshow bij Omroep West. Peter sprak met presentator Frits Huffnagel over het pleegouderschap, het belang van ondersteuning en van voldoende pleegouders en waarom de positie van pleegouders wel wat steviger mag.

Hoog bezoek op Pleeggrootouderdag SBPN

De jaarlijkse pleeggrootouder-en-kleinkind-dag van Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland kreeg dit jaar hoog bezoek: prinses Beatrix woonde een lezing bij, sprak met pleeggrootouders en kleinkinderen en bezocht de workshops voor kinderen.

Er waren tijdens de dag lezingen en workshops voor de grootouders en een apart programma voor de kinderen. Daarnaast was er gelegenheid om kennis te maken met verschillende organisaties en initiatieven, zoals Pleegwijzer, Je mag er zijn en de NVP.

Start nieuwe wervingscampagne voor pleeggezinnen

In de Week van de Pleegzorg startte ook een nieuwe landelijke wervingscampagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden: Openjewereld.nu. Bekijk de campagne via de button hieronder.

Pleegouders van Nederland: jullie zijn onmisbaar

Pleegzorgland